Élet-Tér a Gyermekekért Alapítvány
Köszöntő
Köszöntjük az "Élet-Tér a Gyermekekért" Alapítvány honlapján.
Az Alapítványt Kálid Artúr színművész a Berkeszi Gyermekotthon egykori növendéke azzal a céllal hozta létre, hogy az segítse a gyermekvédelmi központban elhelyezett gyermekek ellátását, tehetséggondozását, felzárkóztatását, önálló életkezdését. Szakemberek képzését, továbbképzését. A honlap célja, hogy segítse a nyilvánosság elérésével az alapítvány működésének népszerűsítését, a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát, a támogatók mind széleskörűbb tájékoztatását és megnyerését.
 
Bízunk abban, hogy az ide látogatók, az érdeklődők, támogatók, a támogatott intézmény volt és jelenlegi növendékei kellő információt szerezhetnek céljainkról, programjainkról, az alapítvány működéséről.
 
A Kuratórium
 
Képgyűjtemény
relIndexasc
Raiffeisen pályázat 2009.
Életmód tábor Harangodon
12.jpg
Életmód tábor Harangodon
relIndexasc
Történeti áttekintés
- "Nevelőotthon" Berkeszen - 
A berkeszi "nevelőotthon" 1954-ben alakult a volt Vay kastélyban. Néhány tucat árván maradt fiatal és gyermek segítségére támaszkodva, elhivatott pedagógusok kezdtek hozzá a kifosztott, romos kastélyépület rendbetételéhez. A 60-as években már közel 300 szülői gondoskodást nélkülöző gyermeknek teremtett életteret a nevelőotthon. Hatalmas udvarán sportpályákat, úszómedencét létesítettek, a csodálatos "berkeszi őspark" gigantikus platánfáival, árnyas vadgesztenyés körútjával a béke szigetét nyújtotta lakóinak. Igaz, a kastély nagy belső terei nem tudtak otthonos elhelyezést biztosítani. Az intézmény belső iskolával rendelkezett. Az intézményben felnőtt gyermekek között számos, mára elismert neves személyiség van. 
 
A Berkeszi Gyermekotthon (Vay kastély) a park felől
 
 
Ez a korszak 1998-ban zárúlt azzal, hogy a nevelőotthon átszerveződött 6 lakásotthonos nevelési rendszert és belső általános iskolát magában foglaló Általános Iskola, Gyermek- és Ifjúsági otthonná. Az ott dolgozó szakemberek felkészültségét igazolja, hogy önálló kezdeményezésre az első lakásotthon kísérleti jelleggel már 1997 tavaszán a gyermekvédelmi törvény hatálybalépése előtt megnyílott a  gyermekek előtt. Egy régi iskolai épűletrészt az intézmény saját erőből alakított át erre a célra, a bútorokat az abban az évben bejegyzett "Élet-Tér a Gyermekekért" Alapítvány, a háztartási gépeket, felszereléseket Holland támogatók biztosították az alapítvány közreműködésével.
 
Holland vendégek az 1-es lakásotthonban (jelenleg 13-as)
  
A berkeszi és baktalórántházi gyermekotthon 2003-tól összevontan, most már 14 lakásotthonnal és 150 gyernmeket nevelő nevelőszülői hálózattal működik. A lakásotthonok Nyíregyháza-Nyírszőlős, Berkesz, Baktalórántháza és Kisvárda településeken helyezkednek el. A nevelőszülői hálózat a Baktalórántházai kistérség vonzáskörzetére terjed ki. Az általános iskolát ettől kezdve Berkesz település működtette. 
relIndexasc
Főbb tevékenységeink
Az alapítvány célja:
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében állami gondoskodás alatt álló és gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek számára testi és szellemi fejlődésük elősegítéséhez nagyobb teret biztosítani.
 
Ennek keretében az alapítvány:
 
a. anyagi segítséget nyújt a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltését elősegítő
   beruházások megvalósításához,
 
b. elősegíti a kulturális, sport és szellemi képességfejlesztést könyvek, technikai
    eszközök, sportszerek és játékok vásárlásával,
 
c. anyagilag támogatja a gyermekek életszerűbb és kultúráltabb elhelyezésének
    elősegítését, ezen feltételek megvalósítását,
 
d. segítséget nyújt kulturális programok, kirándulások táborozások, külföldi
    tapasztalatcserék szervezéséhez, megvalósításához, ennek részben vagy egészben
    történő finanszírozásával, beleértve a szükséges kísérő, felügyelő pedagógus utazási
    költségét is,
e. a gyerekek egyéni pénzbeli támogatásához, a tanulmányi, kulturális és szabadidő-
    sport területén elért eredmények elismeréseként, illetve a további sikerek elérésének
    ösztönzője ként, egyszeri pénzjutalmakat adhat, illetve ösztöndíjakat alapíthat,
 
f. a kuratórium kiírhat pályázatokat is az alapítványi céloknak megfelelően.
 
 
Gyermekvédelmi Központ Baktalórántháza
Az alapítvány által támogatott intézmény
Bejelentkezés
Betöltés...
SZÁMLA SZÁM:
 
OTP Bank Nyrt.
11744003-20919704
 
ADÓSZÁM:
 
18799183-1-15
 
 
Számláló
Betöltés...